Uitgebreide diagnose

UITGEBREIDE DIAGNOSE

Er zijn vele soorten vervolgonderzoek mogelijk. Vaak wordt materiaal uitgeplaat om vast te stellen welke bacterie of schimmel de afwijking veroorzaakt. Indien onbekende schimmels of bacteriën worden aangetroffen kan verder DNA-onderzoek naar de identiteit van de ziekteverwekker worden uitgevoerd. Ook kan materiaal getoetst worden op aanwezige virussen of aaltjes. Specifiek voor hyacinten is er een sneltest voor Dickeya, agressief snot waarbij de uitslag dezelfde dag bekend is. Daarnaast is er ook een PCR Dickeya toets waarbij de resultaten na 5 werkdagen beschikbaar zijn. In deze PCR toets kan ook een Pco toets (Pectobacterium carotovorum ssp. Odoriferum) worden meegenomen.

Met onze ruime ervaring en expertise zijn wij in staat om fysiologische afwijking vast te stellen. Dit zijn problemen tijdens de groei en/of bewaring die niet worden veroorzaakt door een virus, schimmel, bacterie of andere ziekte. Maar door bijvoorbeeld weersomstandigheden, bewaarcondities en andere omstandigheden.

Diagnostiek

Onze diagnostiek ondersteunt u bij problemen die u constateert in het gewas. Met onze diagnose beschikt u over informatie die belangrijk is om het probleem adequaat aan te pakken.

Wilt u meer weten?

Indien u meer informatie wilt of wilt weten wat wij u kunnen bieden,
neem dan via het contactformulier contact met ons op. Of bel ons.

BQ Support
Zwartelaan 2
2161 AL, Lisse

    captcha