E-opplant

KENNIS VAN ZIEKTEBEELDEN

De kwaliteit van tulpen wordt voor een groot deel bepaald door de aan- of afwezigheid van virus. Voor het duurzaam telen van een partij tulpen is het van belang het uitgangsmateriaal zo virusarm mogelijk te houden.

Het selecteren van partijen tulpen is een zeer belangrijke maatregel om viruszieke planten en/of andere afwijkingen te verwijderen. Zowel om het aanwezige percentage planten te verlagen maar nog belangrijker: om de verspreiding van virus te voorkomen. Hoe eerder de planten worden herkend, des te effectiever het resultaat.

Het selecteren van tulpen is een vak. Hiervoor is kennis van de cultivars en afwijkingen cruciaal. Gaat u een nieuwe cultivar telen dan zijn symptomen van virussen en afwijkingen misschien nog onbekend. BQ Support ondersteunt uw bedrijf om kennis van cultivars op te bouwen.

E-opplant en collectie

Heeft u cultivars waarvan het percentage TBV oploopt terwijl u intensief selecteert? Laat dan een monster van 200 bollen opplanten bij BQ Support. Het monster wordt vooruitlopend op het groeiseizoen beoordeeld op symptomen waarvan beeldmateriaal wordt vastgelegd. Het beeldmateriaal wordt digitaal met u gedeeld. U beschikt daarmee over uw eigen beeldmateriaal van symptomen die door middel van toetsing zijn geverifieerd. Zo bouwt u uw eigen collectie op waarmee de kennis van selecteurs jaarlijks groeit.

Uiteraard kunt u tijdens de beoordelingsperiode uw opplantmonsters bij ons in de kas bekijken.

Tarief voor E-opplant

Neem contact met ons op voor de actuele tarieven van onze E-opplant.

Wilt u meer weten?

Indien u meer informatie wilt of wilt weten wat wij u kunnen bieden,
neem dan via het contactformulier contact met ons op. Of bel ons.

BQ Support
Zwartelaan 2
2161 AL, Lisse

    captcha